T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / SALİHLİ - Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

HAFSA SULTAN MTAL BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

 

Okulumuzda Anadolu Meslek Lisesi ve Teknik Lise bünyesinde Bilişim Teknolojileri Alanı bulunmaktadır. Alanın altında Veri Tabanı Programcılığı ve Web Programcılığı olmak üzere iki dalımız mevcuttur.

 

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

 

Bilişim Teknolojileri Alanı olarak amacımız; günlük hayatımızda ve iş dünyasının vazgeçilmez bir parçası olan bilgisayar alanında, yazılım ve donanıma hakim; öğrencileri geleceğe ve ülke ekonomisindeki yeni yerlerine hazırlayacak, bilişim teknolojilerini kullanabilen, evrensel bir ülke olma yolunda önemli adımlar atan, iyi kararlar verebilen ve bu kararlara katılabilmek için, genel ve teknolojik anlamda usta birer okur-yazar olması sağlamak ve Bilişim Teknolojileri alanında İş edinebilmelerini sağlamaktır.

Bilişim Teknolojileri Alanımız; Okulumuzda Anadolu Meslek Lisesi ve Teknik Lise  bünyesinde bulunmaktadır.  

Meslek Lisesinde  9. sınıf dersleri tüm öğrencilerimizde ortaktır. 9. sınıfı bitirmiş öğrenciler başarı durumlarına ve tercihlerine göre Bilişim Teknolojileri Bölümüne geçebilirler.

Bölümümüze ait 3 adet bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır. Tüm bilgisayar laboratuarlarında 20+1 olmak üzere toplam 63 adet bilgisayar bulunmaktadır. Bilgisayar laboratuarımızda network alt yapısı kurulu olup internet ortamına girişi sağlanmıştır. Derslerde her öğrenci bir bilgisayarda çalışabilecek durumdadır.

Alanımızda MEGEP kapsamında öğrencilerimizin tercihlerine göre;
* Web Programcılığı 
*  Veritabanı Programcılığı
dalları mevcuttur.

ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ

*Türkiye´ de her türlü üniversitelerde okuyabilir, yurtdışında master yapabilirsiniz.

 *Bilişim Teknolojileri Öğretmenliğine Ek puan avantajı ile gidebilirsiniz.

 * Artık Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliğinde de okuyabilirsiniz. 

 * Sınavsız olarak Meslek Yüksek Okullarına geçebilirsiniz.

*Üniversitelerin iki (2) yıllık programlarını bitirdikten sonra dikey geçiş sınavıyla mühendislik ya da öğretmenlik bölümlerinde eğitiminize devam edebilirsiniz.

 * Üniversitedeyken alanınızda çalışabilir, ailenize yük olmadan üniversite okuyabilirsiniz.



İŞ İMKÂNI:

  • Alanımızda okuyan öğrenciler isterlerse henüz lisede iken para kazanmaya başlayabilirler. İş yerlerine, küçük işletmelere ve kişilere özel web siteleri yapabilirler. Ayrıca piyasada bulunan iş yerlerinde ve evlerde bulunan arızalanan bilgisayarların tamirini(format, yazıcı yükleme vb..), internet bağlantısının kurulumunu ve yazılım sorunlarını çözebilirler. 
  • Kendi işini kurabilirler. Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Alanını başarıyla bitirdikten sonra İŞ YERİ AÇMA BELGESİ verilmektedir. Bu belge ile Bilişim Alanında çeşitli işletmeler(internet kafe, Bilgisayar bakım,onarım ve satışı gibi) açabilmektedir.
  • Bankaların, şirketlerin, kamu kurum ve kuruluşların BİLGİ İŞLEM MERKEZLERİNDE ve YAZILIM ALANLARINDA iş bulabilirler. 
  •  Memur alımı için yapılan KPSS sınavında belli bir puanı aldıktan sonra Kamu Kuruluşlarında ve özel iş yerlerinde en çok işe alınacak elaman Bilişim Teknolojileri Alanından mezun olan öğrencilerden alınmaktadır. 

 

 

 

Bilişim Teknolojileri alanı altında şu dallar bulunmaktadır:

Ø   Ağ İşletmenliği

Ø   Web Programcılığı

Ø   Veri Tabanı Programcılığı

Ø   Bilgisayar Teknik Servisi

 

AĞ İŞLETMENİ

 

Tanımı

 

Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm yolları ve geniş ağ sistemleri yönetimine sahip nitelikli kişidir.

 

 

 

WEB PROGRAMCISI

 

Tanımı

 

Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlayan nitelikli kişidir.

 

 

 

VERİ TABANI PROGRAMCISI

Tanım

Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi,  yazılım geliştirme, hata giderme, bakım yapabilen ve yedek alabilen nitelikli kişidir.

 

BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİSÇİSİ

Tanım

 

Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, bakım ve arıza giderme işlemleri ve bilgisayar ile kontrol edilebilen sistemler kurabilen nitelikli kişidir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.12.2012 - Güncelleme: 05.02.2018 14:57 - Görüntülenme: 3246
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
bilişim,