Şbt

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği 09.09.2023 tarihinde 32304 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmıştır. Yönetmeliğin 5. maddesinin 1. fıkrasının; (d) bendinde ''Uygulamalı sınavlar hariç, öğretmenlerin ortak değerlendirme yapabilmelerine imkân vermek üzere birden fazla şubede okutulan derslerin sınavlarının ortak yapılması esastır.''  (f) bendinde ''Okullarda yapılacak ortak yazılı sınavların soruları konu soru dağılım tablosuna göre hazırlanır. Konu soru dağılım tablosu il sınıf/alan zümreleri ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü ile birlikte oluşturulur.'' ve aynı Yönetmeliğin 6. maddesinin 1. fıkrasının; (ç) bendinde ise "Bakanlıkça yapılacak ortak yazılı sınavlar için Genel Müdürlük tarafından, il/ilçe ve okul geneli yapılacak ortak yazılı sınavlar için il sınıf/alan zümreleri tarafından, konu soru dağılım tablosu hazırlanır ve öğrencilere bildirilir." hükmü yer almaktadır.

09 Eylül 2023 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliğine göre hazırlanan, il/ilçe ve okul genelinde uygulanacak ortak sınavlara ait ilimiz Konu Soru Kazanım Dağılım tablolarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Şbt

2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılı Şubat Kış Dönemi Sorumluluk Sınavları 7-15 Şubat tarihleri arasında yapılacaktır.

Ock

d) (Ek:RG-8/9/2023-32303) Okuldan mezun olamayan 12 nci sınıf öğrencileri ile devamsızlık tebligatı yapıldığı hâlde okula veya sınavlara

katılımlarısağlanamayan öğrenciler, sorumluluk sınavına girmek istediklerine dair yazılı taleplerini kayıtlı oldukları okulmüdürlüğüne sınav tarihinden 5 iş

günü öncesine kadar bildirmeleri hâlinde sorumluluk sınavı planına dâhiledilir

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 58. MADDE 2 FIKRA D BENDINE GÖRE;

BEKLEMELI OGRENCILEEIN Şubat dönemi sorumluluk sınavına girebilmeleri için 2.02.2024 tarihine kadar dilekçe ile okulumuza başvuru yapmaları gerekmektedir.

Okul Alile Birliği Toplantısı

Sorumluluk Sınavları

Sorumluluk Sınavları

Şbt