Objektifteki Hayatlar

Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim-öğretim gören kız öğrencilerimizden Grafik ve Fotoğraf Alanı 10-11-12 sınıf öğrencileri,  ile Salihli Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi II. Kademeden öğrenciler seçilerek “OBJEKTİFDEKİ HAYATLAR" adlı projeye dahil etmek, yaşantımızda çok yönlü ve boyutlu, hayatın her alanında aktif rolü olan, kadınlarımızın üretimdeki yerini ön plana çıkarmak, içinde bulunduğu hayatların farklı açılardan ele almak, fotoğraf sanatıyla tanıştırmak, işbirliği içinde uygulamalar yapmak, gerçek hayat hikayelerini görsel olarak ifade edebileceği duygusunu yaşatmak gençlerin farkındalığı arttırmak, dezavantajlı kadınlarımızla  öğrenci gruplarını konu sahasında buluşmak, ileride meslek sahibi olacak gençlerimizin, üretimde yer alan kadınlarla sanatsal, sosyal ve kültürel alanda gelişimlerini sağlayacak eğitim imkânları sunmak ve bu alanda ürün ortaya çıkarmak, ürünleri bir araya getirip, grafiksel çalışmalar, fotoğraf sergisi, video gibi çalışmalarla yaptıkları faaliyetlere dair izlenimlerini ve deneyimlerini hedef kitle ile paylaşmalarını, grup çalışma becerilerini geliştirmeleri için öncelikli olarak öğrencilerimize belgesel fotoğraf konusunda 24 saatlik bir eğitim vermeyi planlıyoruz. Başta devlet kurumları ve yerel sivil toplum örgütleriyle işbirliği yaparak Manisa bölgesinde yaşayan, işçi kadınlar,  memur kadınlar, şirket yöneticisi kadınların yanı sıra dezavantaja sahip engelli cezaevinde bulunan yoksul ve kırsal bölgelerde yaşayan kadınlarla iş ve yaşam alanlarında fotoğraf çekimleri yapıp, bu faaliyetleri başta Manisa il merkezi olmak üzere Manisa’ya bağlı bir çok ilçemizde sunmayı amaçlamaktayız.

Projemiz Nuray TANIR’ın koordinatörlüğünde Fırat DÖMEKELİ ve Murat GÜLER tarafından yürütülmektedir. Projemizde, gençlerimizin hayatın her alanında yer alan üretimde ki kadınlarla buluşmalarını sağlayıp, kadınların üretimde ki yerinin önemine dair farkındalık yaratmak ve gelecekte meslek sahibi olacak öğrencilerimizin bu iş birliği sayesinde kendi alanlarında üretimlerini gerçek yaşam koşullarında gerçekleştiridği fiziksel, zihinsel, duygsal bir etkinliğin içinde olarak bu projenin ana öğelerini, öğrenci merkezli öğrenmeyi araştırarak, sanatsal üretim yaparak ve grup çalışmaları ile görsel sunumlarla sergilemeyi amaçlıyoruz.

Objektifteki HayatlarObjektifteki HayatlarObjektifteki HayatlarObjektifteki HayatlarObjektifteki HayatlarObjektifteki HayatlarObjektifteki HayatlarObjektifteki Hayatlar

Yayın: 14.12.2018 - Güncelleme: 14.12.2018 09:12 - Görüntülenme: 591