T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / SALİHLİ - Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜ KUTLADIK...

İstiklal Marşımızın kabulünün 94.yıldönümü ve bağımsızlık kahramanlarımızdan Mehmet Akif Ersoy’u anma günü okulumuz tarafından hazırlanan programla kutlandı.

            Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende, Tarih Öğretmenimiz İsrafil Kalalı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kalalı; “Korkma diye başlayan İstiklal Marşımız parçalanmış ve darmadağın edilmiş ve yok olmak üzere bir milletin yeniden doğuş destanıdır. İstiklal Marşı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milletinin verdiği ölüm kalım mücadelesinde Türk ulusunun bayrak sevgisini, vatan sevgisini bağımsızlığa olan düşkünlüğünü dile getiren bir destandır. Bu destanın yazarı da bağımsızlık kahramanı Mehmet Akif Ersoy’dur. Saygıyla ve rahmetle anıyoruz” dedi.
         Salihli’de daha önce yapılan ‘İstiklal Marşı Okuma’ yarışmasında 1. olan Sekine Evren Anadolu Lisesi öğrencisi Arif İsmet Kaya, İstiklal Marşını okudu. Daha sonra İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında ve İstiklal Marşı’nın kabulü, Mehmet Akif Ersoy’u anma Günü konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Kaymakam Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Yavuz Yavuz, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek hediyelerini takdim ettiler.
          İstiklal Marşı orotoryosu ile devam eden tören, öğrencilerimizin hazırladığı program ile sona erdi. Programı hazırlayan; okulumuz Müdür Yardımcısı Yüksel Topal, öğretmenlerimiz Belma Süroğlu, Nihal Akkuş, İsrafil Kalalı, Ayça Tunaman Canım, Kadir Akkaya , Serap Balcı, Mehmet Balkır ve Emre Bayram başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ_12.03.2015İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ_12.03.2015İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ_12.03.2015İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ_12.03.2015İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ_12.03.2015İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ_12.03.2015İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ_12.03.2015

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.03.2015 - Güncelleme: 16.03.2015 09:38 - Görüntülenme: 1736
  Beğen | 0  kişi beğendi