Denizli Gezisi

Okulumuz Gezi ve Coğrafya Kulübü 15.10.2017 tarihinde Denizli ve yakın çevresinin doğal ve tarihi zenginliklerini keşfetmek için bir gezi düzenledi. Öğrencilerimiz geziye UNESCO Dünya miras listesinde yer alan dünyanın 8. harikası olarak nitelendirilen HİERAPOLİS antik kenti ve PAMUKKALE travertenlerini gezerek başladılar. Heykeller ve Lahitler Salonu, Küçük Buluntular Salonu ve Tiyatro Buluntuları Salonu ile Antik havuzu gezdiler. Sonra kırmızı travertenler olarak adlandırılan KARAHAYIT travertenlerini, KAKLIK mağarasını gördüler.  Son olarak 1400 metre yükseklikten Denizliyi izlemek için TELEFERİK ile çıkarak BAĞBAŞI Yaylası´nda geziyi sonlandırdılar.

Yayın: 13.12.2017 - Güncelleme: 13.12.2017 09:16 - Görüntülenme: 627